Doğanın İntikamı 4. Bölüm - Uçurum Yazı Dizisi | UmutLu Blog


Merhaba. Uçurum Yazı Dizisine, kaldığım yerden devam ediyorum. 


Eğer Dizinin 3. Bölümünü okumamış isen hemen oku :)



Bu Dizi bir kurgudur. Dizide geçen kişiler ve kurumlar hayal ürünüdür. Bu Dizi Umutlublog.blogspot.com 'a aittir. Atıf olmadan Paylaşılması ve dağıtılması yasaktır.


Doğanın İntikamı 

- 4. Bölüm
Doğanın İntikamı

Dünya son zamanlarda çok büyük iklim eylemleriyle sarsılıyordu ama birçok insanda iklim krizini umursamıyorlardı. Bazıları için değişen hiçbir şey yoktu, bazıları için ise dünyadaki kötülükler yüzünden tanrı tarafından verilen bir ceza olduğuna inanılıyordu.


Doğa intikam için hazırlanıyordu. Sular yükselmiş şehirleri yutmak için emir bekliyordu. Sadece su değil fırtınalar, depremler, sıcaklık yani doğaya bağlı her şey komutanları olan doğadan, gelecek emirleri bekliyorlardı.


Tarihin en büyük sıcaklıkları kaydedildi, Bazı şehirlerde ya da bazı bölgelerde beli saatlerde sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Dünya genelinde iklim krizi yüzünden birçok hastalık ortaya çıkmıştı. Hastalıklar yüzünden her gün binlerce insan hayatını kaybediyordu. Depremler ve fırtınalar her gün her yerdeydi. Tatlı su kaynakları oldukça azalmıştı dünya güçleri su için savaşıyorlardı, suç oranları artmıştı.


Terör örgütleri bazı bölgelerde özelikle güvenlik zafiyeti olan dezavantajlı bölgelerde hüküm sürüyor ve bu bölgelerde terör estiriyorlardı. Bazı kendini zeki sanan insanlar, içinde olunan kriz sebebini fazla olan insan nüfusundan kaynaklı olduğunu iddia ediyorlardı ve insan nüfusunu azaltmak için kendi elleriyle terör örgütleri oluşturuyorlardı.


Bugün yükselen sular birçok ada ülkesini ve kıyı ülkelerini sular altında bıraktı. Bitmez denilen sonu gelmez denilen medeniyetleri, artık yüzlerce metre suyun altındaydı. Bazı insanlar suyun altında kalıp hayatlarını kaybettiler, bazı insanlar ise kurtularak ki buna kurtuluş denilemez sadece bir gün daha yaşamak için yakınlarındaki yerleşim alanlarına doğru göç etiler. Bu tür göçler öncede olmuştu tabi ama bu denli büyük olmamıştı. Fakirleşmiş ülkeler kendi nüfuslarına bile bakamazken şimdi milyonlarca insanı göğüsleyerek onca insana bakmalıydılar.


Sistemler çökmüş, kanunlar sözde kalmıştı. Otoritelerde değişen hiçbir şey yoktu, zulümleri devam ediyordu.


Dünyada ilk nükleer silah kullanıldı... 5. Bölümde Görüşürüz.


Uçurum Yazı Dizisi Bölümleri:


1. Bölüm


2. Bölüm


3. Bölüm


Yorum Gönder

0 Yorumlar