Özgürlük Üzerine - UmutLu Blog


Kısa Kısa 


Özgürlük Üzerine 
 

"Temel hak ve özgürlükler demokrasi ile kardeştir ve ancak Demokrasi ile mümkün olur" 


Özgürlük bir insanın ve milletin en büyük ve güzel servetidir. Ne olursa olsun onu korumalıyız çünkü özgürlük kendimiz olarak yaşamamızı sağlar. Değerlerimi, kültürümüz, dilimiz Vb. Herhangi bir baskı altında olmadan, birilerine bağlanmadan yaşamamızı sağlar. Şüphesiz özgürlüğü elinde olmayan kişi ya da millet tutsak ve bağımlıdır, kendi olmadan yaşar, hayatı boyunca başkası olur. Başkası için hizmet eder bunu yaparken de kendisini öldürür. En acı olan şey şudur ki bir insanın özgürlüğünün düşmanının elinde olmasıdır.


Özgürlük, sınırsız değildir. Aslında özgürlük başkaları sizi tutsak etmesin diye herkesi kurallarla sınırlamıştır.


Günümüz insanları özgürlüklerine çok düşkünler, bu düşkünlük o kadar aşırıya gidebiliyor ki düşkünlükleri: şaşkınlığa dönüşü veriyor :).


Özgürlük üzerine birçok düşünce var ama özgürlüğün değişmeyen tanımı "Sınır" olarak nitelendirilir. Çünkü bildiğimiz ve bilmediğimiz her şeyin bir sınırı var dünyanın, galaksinin, ömrün yani her şeyin bir sınırı var. Özgürlük ise bizi tutsak eden sınırları kaldırır, herkesin birbirine saygı duyduğu bağımsız yaşayabileceğimiz bir ölçüde sınırlar koyar.


Özgürlük sınırları dinden dine, milletten millette değişiklik gösterebilir, genellikle bir milletin özgürlük anlayışı ve sınırları çoğunluğun mensubu olduğu dinden etkilenir. Millete yaşadığı bölgeyi ve coğrafyasını etkiler. Komik olan şey milletlerin ve dinlerin kendi özgürlüklerini ya da özgürlük anlayışlarını başka din ve milletlere dayatmalarıdır. Bu dinler için dincilik milletler için ise ırkçılık değil milliyetçiliktir.


"Temel hak ve özgürlükler demokrasi ile kardeştir ve ancak Demokrasi ile mümkün olur".

Yorum Gönder

0 Yorumlar