En İyi 10 Film ( Film İzle)

En iyi 10 film izle

Sizlere kesinlikle izlemeniz gereken 10 film listesi hazırladım. Emin olun bu listede size göre bir film mutlaka vardır. 



10 ) Yarının Sınırında IMDB 8.0

Yarının Sınırında IMDB 8.0


başrolünü Tom Cruise'un oynadığı film konusu ile büyük ilgi topladı. Dünyayı istila eden bir uzaylı türüne karşı bütün dünya bir araya gelir. Ancak bu yeterli değildir. Şehirler birer birer düşerken, savaşın ortasında asker bile olmayan Tom Cruise beklenildiği üzere birkaç dakika içerisinde öldü. Ancak hiç beklemediği bir şekilde her şeye baştan başladı. Tekrar tekrar ve tekrar. Peki her defasında yeniden ölmeye ve sevdiklerini kaybetmeye ne kadar dayana bilirsin? Yaşa öl. Ve tekrar et sloganı ile yarının sınırında. 


9 ) Çılgın Max IMDB 7.9

Çılgın Max IMDB 7.9


başrolü Tom Hardy'nin oynadığı film adeta kıyamet sonrası bir yaşamı anlatıyor. İnsanoğlunun bitmek bilmeyen hırsları ile yeryüzü artık yaşanılmaz bir hal almıştır. Nükleer savaşlar sonrası artık ne bir yudum su ne de bir parça huzur kaldı. Medeniyetin çöktüğü çetelerin acımasızca can aldığı bir dünyada yaşama tutunan Max filmde Çılgın Max in çete lideri ölümsüz Joe ile girdiği amansız bir mücadele anlatılmaktadır. Aksiyon severler için kaçırılmaz bir fırsat.


 8 ) Joker IMDB 8.5

Joker IMDB 8.5


filmi son dönemlerin en çok tartışma yaratan yapımı diyebiliriz. Fenix, muazzam oyunculuğu ve hikayenin sağlam olması emin olun sizi derinden sarsacak. Filmde başarısız bir komedyen olan Arthur'un hayat hikayesi anlatılıyor artık yapayalnızdır sürekli bir bağ kurma çabası içerisinde olsa da başarılı olamaz, üstelik hastadır. Jokeri joker yapan ve toplumsal hayattan kopmasına neden olan her şey bu filmde anlatılmış. Sevgisizliğin, çocukluk döneminde yaşanan travmaların hayata hoşgörüyle bakmanın hikayesi. 


7 ) Marslı IMDB 8.0

Marslı IMDB 8.0


bilgi toplamak için giden bir uzay araştırma ekibi, çıkan fırtına sonucu acilen kalkış yapmak zorundadır. Öldü sandıkları ekip arkadaşları ise fırtınada savrulup gider. Ancak sanılanın aksine o hayattadır. Sonsuz bir gezegende 4 yıl boyunca hayata tutunmaya çalışan bir bilim insanı, tek amacı Dünyaya bir sinyal göndermektir. Başrolünü Matt Damon'ın oynadığı film sizi bilime ve gerilime doyuracak türden. 


6 ) Yeşil Yol IMDB 8.6

Yeşil Yol IMDB 8.6


Hapishaneyi yöneten bir gardiyan. Burası idam mahkumlarının geçtiği son yoldur oraya Yeşil Yol adı verilmiştir. Coffee adına korkunç görünümlü siyahi bir adamın 2 kız çocuğunu öldürmekten idama mahkum edilmesiyle hikaye başlar. Özel güçleri olan bu adam hapishanede geçirdiği kısa sürede herkesin takdirini kazanır. Ancak kalemi kırılmıştır ve yeşil yoldan geçmek kaçınılmazdır. Bu filmi gerçekten herkesin seyretmesi gerektiğini düşünüyorum. Uzun yaşamanın her zaman bir nimet olmadığı. İnsanları görünüşlerine göre yargılamanın ne büyük acılara sebebiyet verdiği ilmek ilmek içinize işleyecek. Başrolünü Tom Hanks ve Michael Clarke'in oynadığı film hayatınızda iz bırakacak türden. 


5 ) Yıldızlararası IMDB 8.6

Yıldızlararası IMDB 8.6


Dünya kuraklık ve bir küf mantarının bütün tahıl ürünlerini yok etmesiyle tarım toplumuna kadar gerilemiştir. NASA daki görevini bırakan kahramanımız eski günlerini özlemektedir, insanlığın sonu gelirken uzayda ansızın beliren bir solucan deliğinde yaşam umutları yeşerir. Hiç istemese de babası Cooper araştırma ekibine katılarak solucan deliğine doğru yol alır. Ancak ekiplerin hızlı olması gerekir. Çünkü teorik olarak solucan deliği ne zaman kırılgandır ve oradaki bir saat Dünyada 7 yıla denk gelmektedir. Uzayda yaşanan muazzam bir bilimkurgu öyküsü anlatılmış. Sonlara doğru film adeta beyninizi yakacak. Peki Cooper evine dönebilecek mi dersiniz? 


4 ) Zindan Adası IMDB 8.2

Zindan Adası IMDB 8.2


Polis memuru çok tehlikeli, bir akıl hastanesinin esrarengiz biçimde ortadan kaybolması üzerine Zindan Adasına gider. Burası en tehlikeli hastaların tutulduğu okyanus ortasında bir bölgedir. Soruşturma ile başlayan isyanlar ve çığrından çıkan işler davayı gittikçe zora sokmaktadır. Şimdi bildiğiniz her şeyi unutun zaten bu filmden sonra çok da tek şey hatırlayacaksınız. Ayrıca Leonardo DiCaprio muhteşem oyunculuğuna bir atıf yapmadan geçmeyelim. 


3 ) Başlangıç IMDB 8.8

Başlangıç IMDB 8.8


filmde DiCaprio mükemmel bir zihin hırsızıdır, insanların yanında gafil avlayarak bilinç altlarına girip istediği her bilgiyi elde edebilmektedir. Bu mahareti onu casusluğun tehlikeli dünyasında en çok aranan isim yapmıştır. Ancak bu durum zamanla onu kaçak bir adam yapar ve sevdiği her şeye mal olur. Eski hayatını kazanabilmek için kendisine bir fırsat sunulur. Bunun için son bir iş yapması gerekir. Tabiki de imkansız olan başlangıcı tamamlayabilirse. 


2 ) The Godfather IMDB 9.2

The Godfather IMDB 9.2


başrolü Al Pacino'nun oynadığı filmde 1940 Amerikasında İtalyan bir mafya ailesinin destansı öyküsü anlatılmaktadır. Ailenin babası bir suikast sonucu işleri yönetemeyecek duruma düşünce oğulları yeri devralır ve diğer ailelere savaş açar. Filmin atmosferini adeta yaşayacaksınız diyebilirim. Diyaloglar, senaryo, karakter analizleri hatta müzikler açısından bile kusursuz bir başyapıt. Ayrıca film çıktığı yıl birçok Oscar ödülü alırken, Türkiye'de en çok izlenen ve satılan film olma özelliğine sahiptir. Ve geldik 


1) Esaretin Bedeli IMDB 9.3

Esaretin Bedeli IMDB 9.3


Genç ve yakışıklı bankacı Andy, karısının kendisini aldatması üzerine çok sinirlenir ve eline aldığı bir silahla karısını öldürmeye karar verir. Ancak son anda vazgeçerek oradan uzaklaşır. Talihsizlik o gece eşi ve onu aşığı öldürülmüştür. Mahkeme tarafından ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edilir. Bu hapishanede umut etmek en büyük ahmaklıktır. Hayatta hiçbir şey umudu olmayan insanlarla dolu bu hapishane onunla artık daha yaşanır bir yer olmuştur. Filmin finali ise beklenmedik bir Sona sizleri götürüyor. Film çıktığı sene gişe masraflarını bile karşılayamadı. Ancak ilerleyen dönemlerde 7 dalda Oscar ödülü aldı ve gelmiş geçmiş en iyi film seçildi. 


Tavsiye Edilen Yazı


Dünyada İklim Krizinin Etkileri Hissedildi - 2. Bölüm Uçurum Yazı Dizisi


Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. Yıldızlararası filmini tavsiye ederim efsana bir uzay filmi..

    YanıtlaSil