Rusya Hakkında 7 İlginç Bilgi

 

Rusya Hakkında 7 İlginç Bilgi

Rusya Hangi Kıtada?


Topraklarının yüzde 77'si Asya kıtasında bulunan, ama nüfusunun çoğu Avrupa kıtasında yaşayan bir ülke.


Rusya Nüfusu?

Rusya Nüfusu?

Rusya aynı zamanda 2021 yılı itibarıyla 145,9 milyon nüfusu ile dünyanın en kalabalık dokuzuncu ülkesidir.


Rusya Bayrağı?

Rusya Bayrağı?

Bayrakta kullanılan renklere farklı yorumlar ve anlamlar atfedilirken resmî bir açıklama hâlen mevcut değil. Ancak Rusya'da bu renklerin çok eski dönemlere ait anlamları şöyle ifade ediliyor:


Beyaz: Asillik, soyluluk, büyüklük, açık yüreklilik, samimiyet.


Mavi: Bağlılık, sadakat, vefa, namus, dürüstlük, kusursuzluk, ahlaki temizlik.


Kırmızı: Cesaret, yiğitlik, mertlik, yüreklilik, gönül yüceliği, alicenaplık, sevgi


22 Ağustos 1994 yılında itibaren Rusya Devlet Başkanı'nın imzaladığı kararla ülkede Rusya Federasyonu Devlet Bayrağı günü kutlanıyor.


Rusya Para Birimi?

Ruble, Rusya para birimidir. Rusya Çarlığı, Rus İmparatorluğu ve Sovyetler Birliği döneminde de para birimi olarak ruble kullanılmıştır. 1 Ruble 100 kapike bölünür. Rusya Federasyonu haricinde kullanıldığı ülkeler ise Abhazya ve Kuzey Osetya'dır. 


Rusya Kaç Ülkeye Bölündü?


Eski Sovyet ülkeleri ya da Rus politik tabiriyle Yakın çevre, Sovyetler Birliği'nin Aralık 1991 tarihinde dağılması sonucu ortaya çıkan 15 bağımsız ülkedir. Bunlardan en büyüğü ve gelişmiş olan Rusya, Sovyetler Birliği'nin ardılı olarak kabul edilir. İlk olarak 11 Mart 1990 tarihinde Litvanya bağımsızlığını ilan etmiş olup bunu daha sonra Ağustos 1991'de Estonya ve Letonya takip etti. Geriye kalan 12 cumhuriyet sonradan ayrıldı.[1] 12 devlet Bağımsız Devletler Topluluğu'nu kurdu ve çoğunluğu KGAÖ'ye katılmış olup Baltık ülkeleri ise NATO ve Avrupa Birliği'ne katıldı.


Rusya Gezilecek Yerler?


Aziz Vasil Katedrali


Kızıl Meydan


Rusya Mutfağı?


Rus mutfağı, Rusya'nın farklı pişirme geleneklerinin bir toplamıdır. Rus mutfağı, Kuzey ve Doğu Avrupa, Kafkasya, Orta Asya, Sibirya ve Uzak Doğu etkileri ile çeşitli olup temelleri, bol miktarda balık, domuz eti, kümes hayvanları, havyar, mantarlar, meyveler ve balın birleşimiyle, genellikle sert bir iklimde kırsal nüfusun köylü yiyecekleriyle atıldı. Çavdar, buğday, arpa ve darı mahsulleri, bol miktarda ekmek, krep, turta, tahıl, bira ve votka için gerekli malzemeleri sağlıyordu. Çorba ve güveçler, mevsimlik veya depolanabilir ürünler, balıklar ve etlere odaklanır.


Kaynak: Wikipedia

Yorum Gönder

0 Yorumlar