Tayland: Başı Dik Ülke

 

Tayland: Başı Dik Ülke


Neden bu başlık diye sorabilirsiniz çünkü başının dik olması hiç sömürge olmamasından gelir '' özgür Diyar''


Tayland Para Birimi?


Baht ya da resmi adıyla Tayland bahtı, Tayland'da resmi para birimidir. Tayland Bankası tarafından dağıtılır. Bahtın alt birimi satang madeni para birimidir ve bir tane baht, 100 tane satanga bölünür. 


Tayland Dizileri?


Pembe dizileri, Tayland televizyonunda oldukça popüler olan türlerden biridir. Tayland’da pembe diziler, lakhon thorathat veya lakhorn olarak bilinmektedir. Bu tarz diziler, prime-timeda gösterilmekle birlikte genellikle saat 20-8

20.30 gibi yayınlanmaktadır. Yalnızca cuma geceleri, bu diziler Tayland hükümetin haftalık yayınları nedeniyle biraz geç başlar. Tayland dizilerinin her biri reklamlarla birlikte en az 2 saat sürmektedir.


Tayland Biberi?


Tayland Biberi, özellikle uzak doğu ülkelerinde yemeklerin içinde ya da yanında kullanılan vazgeçilmezler arasında yer almaktadır. Yemeğe konulduğunda ayrı bir damak tadı almamızı sağlayan Tayland biberi, son zamanlarda oldukça fazla rağbet görmeye başladı. Kimilerine göre çoktan ilk sıralara yerleşmiş olan bu biberin genel özelliği oldukça acı bir yapıya sahip olmasıdır.


Tayland Gezilecek Yerler?


Bangkok, Hua Hin, Pattaya, Koa Sok Milli Parkı, Phuket, Koh Samui.


Tayland Komşuları?


batıda Myanmar, doğuda Kamboçya, kuzeyde Laos ve güneyde Malezya. Tayland Körfezi ve Andaman Denizi bulunmaktadır.


Tayland Başkenti?


Bangkok


Tayland Mutfağı?

Tayland Mutfağı


"Dünyanın en lezzetli 50 yiyeceği" listesinde som tam 46. sırada, nam tok mu 19. sırada, tom yam kung 8. sırada yer almış, massaman körisi ise dünyanın en lezzetli yiyeceği olarak 1. sırada gösterilmiştir. Yine CNN tarafından birkaç ay sonra düzenlenen okuyucu anketinde ise mu nam tok 36. , kızarmış Tayland pirinci 24., yeşil köri 19., massaman körisi 10., som tam, pad Thai ve tom yam kung 6,5 ve 4. sırada çıkmıştır.

Yorum Gönder

4 Yorumlar